Drobné medovníčky

300g hladké mouky, 120g moučkového cukru, 120g vlažného medu,
2 vejce, citronová kůra, 1/2 sáčku pečicího prášku do perníku nebo
1/2 prášku do pečiva, trochu perníkového koření, sůl

Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto, vyválíme v plát, vykrajujeme
drobné tvary a na pomaštěném pečicím papíře upečeme. Vychladlé
můžeme potřít jakoukoli polevou a ještě posypat sekanými ořechy.

   Medové řezy bez krému – židovský recept

300g hladké mouky, 100g pískového cukru, 2 vejce, 100g tekutého medu,
1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého nového koření nebo mletého hřebíčku,

3 lžíce oleje, 3 lžíce vlahé vody, 1/2 prášku do pečiva, sůl

Vejce utřeme s cukrem, olejem a medem, přidáme mouku s kořením, práškem do pečiva a solí, vymícháme jemné těsto, rozetřeme na plech, můžeme ještě posypat sekanými mandlemi a zvolna upečeme.
Lehký dezert k večeři
Vanička dobrého tvarohu, 1-2 lžíce tekutého medu, hrst sekaných ořechů
nebo mandlí, 1 jablko nakrájené na malé kostičky

Dobře promícháme a přikusujeme chléb nebo pečivo
Večeře neobyčejná, ale zdravá

„Nezdá se to, ale je to dobré J“
Rohlíky nebo housky namažeme máslem a medem a poklademe plátky
česneku. Můžeme použít i chléb.