Mili Skřivánková

Potřebujeme:

Slunečnicová semínka loupaná – 1hrnek

Karob – 4 vrchovaté polévkové lžíce

Med podle chuti

Trochu tekutého  kokosového mléka – podle požadované hustoty

Slunečnicová semena rozmixujeme v kávovém mlýnku na „pudr“ a smícháme s ostatními ingrediencemi.

Z husté čokolády děláme kuličky obalované v kokosu nebo v mandlových vločkách.

Řidší čokoládou zdobíme ranní obilné kaše anebo uděláme malé kukuřičné placičky (velikosti sušenek) a spojujeme je čokoládou. Vrch zdobíme ztuhlým kokosovým krémem – místo šlehačky.

Namísto slunečnicových semen můžeme rozmixovat mandle nebo kokos anebo nesolené arašídy.

Variant je mnoho, můžeme například přidat i rozinky.

Co je karob?

Svatojánský chléb – karob

Karobové boby rostou v luscích na stromu, který bychom nalezli především na Středním východě. Po usušení se melou na jemný prášek, který si v obchodě můžeme koupit pod názvem Svatojánský chléb nebo již zmíněný Karob.

Karob obsahuje mnoho hodnotných a zdraví prospěšných látek: vitaminy skupiny B, vápník (3x více než kakao), hořčík, draslík, železo, mangan… Dále obsahuje 8 % bílkovin a asi 46 % přirozeného cukru, je bohatým zdrojem vlákniny (pektinu). Oproti kakau má méně kalorií a mnohem méně tuku. Má příznivý vliv na trávení a vylučování a na snižování hladiny cholesterolu v krvi.

Zdroj: 1url.cz/JtdEw